tisdag 26 april 2011

borttappat: 1000 kr

Ångest. Idag har jag haft ångest över pengar. Jo men det händer ju säkert oss alla då och då men det är nog inte många som går och dräller iväg 1000 kronor ur bakfickan bara sådär.
Hade med mig pengarna till förskolan när jag hämtade barnen (jag skulle betala för kläder jag köpt av en personal). Hon som skulle få pengarna jobbade inte så pengarna fick ligga kvar i bakfickan...(jo jo) På hemvägen stannade vi hos familjen Fastberg. Vi fick se Matilda svänga runt på sina inlines. Hon var jätteduktig. När vi sedan åkte hemåt så greps jag av panik när vi hunnit ca 200 meter. Var är pengarna??? Jag svängde snabbt som sjutton in på närmsta parkering och rotade hysteriskt igenom fickor och väskor. Elvira grinade och var kissnödig så hon fick sätta rumpan i vädret mitt på asfalten. Schyssta mamman var inte sig själv riktigt. In med ungen i bilen och svälja stoltheten och börja letandet. Först in till Fastbergarna men de hade inte sett skymten av mina femhundringar. Svälja och kika i buskarna på vägen mot förskolan. In med båda ungarna där och på gården ser jag antydan till ett leende hos en av Hampus fröknar. Jo men visst, ett barn hade hittat 500 kr och gett till en förvånad fröken, fröken hade tittat ner och upptäckt ytterligare en sedel. TACK! Jag blev så glad.

Tusen kronor är ju:
10 nya Lego Ninjago-gubbar med Hampus mått mätt
Otroligt schyssta vinterkläder till nästa säsong med Elviras mått mätt
2/3 par nya löparskor med mina mått mätt

Uppstressad av detta och trötta barn gjorde matlagningen hemma till en plåga. Det serverades trots detta Rosmarinkryddad kycklingfilé med bulgur och varma grönsaker. Gott tyckte alla. Jag hoppade maten och tog en löparrunda istället, ca 7,5 km. Idag tog det emot ordentligt. Jag var tvungen att tvinga iväg mig. Tvungen att tvinga mig runt spåret. Tunga ben idag.

2 kommentarer:

Malin sa...

Härligt att de kom till rätta! Undrar jag om E verkligen väljer vinterkläder... Finns det med Hello Kitty?!
Maten låter kanon, kan man få recepten utan att köpa kassen?

Skånegrabben sa...

Hej

Oj ja att tappa pengar är inte bra. funderat på blånbok? Det är faktiskt mycket vanligt att man har sedlar löst i fickorna i dag, ihopkrövlade till små bollar som man sen slänger upp på disken vid betalning.