måndag 22 juni 2009

ett år och fyra månader

Livet är kul att leva! 
En liten livsnjutare som älskar att leka och pula. Gillar också att blöta med vatten, tvätta händer eller måla med pensel. Att äta mat går numera som en dans...när hon är mätt så kastar hon på golvet och säger "tappa"... Ingen speciell favoritmat utan det mesta brukar falla fröken i smaken. Torkade aprikoser är bland det godaste hon vet.  Trots ett stort matintag så är Elvira en liten tunnis. Smärt och smidig. Smidigheten använder hon när hon ska klättra. Köksstolarna är bagateller. Mamma anar att spjälsängen snart kan se sig besegrad. Ute är sandlådan kul. Ösa sand fram och tillbaka, och framförallt att kasta ut sanden på gräsmattan är väldigt roligt. I lekparken är det rutschkanan som fröken dras till. Den är kul hur många gånger som helst.

Kvällsbad i baljan är uppskattat. Godnattsaga tillsammans med storebror funkar ibland bra. Nattningen går till så att mamma eller helst pappa ligger bredvid sängen och håller in en tumme mellan spjälorna. Efter 10-30 minuter sover fröken. Fler och fler hela nätter läggs till handlingarna.

Elvira har börjat "prata" en massa och jag tycker mig höra nya ord hela tiden. 

"Ira" (Elvira)
"A-puh" (Hampus)
Pappa
Mamma
Titta
Bomba (Bolibompa)
Näna (näsa)
Aj
Tappa
Akke (morfar Jans hund)
Okej
Mormor (hmm mest mormor själv som hört det...)

Hon härmar tigern, hunden och kossan.
Hon kan en massa kroppsdelar: huvud, hår, öga. öra, näsa, mage, arm, hand, fot, ben, rumpa, rygg, fot, tumme, kind

Vi älskar vår lilla skrutta massor, massor! Och lilla skruttan älskar tillbaka. Pussar delas ut ganska frikostigt till närmaste familjen. 

Inga kommentarer: