tisdag 30 december 2008

julklappskomplettering

Oj vilket långt ord det blev, 22 bokstäver. Slå det den som kan!

Förkylt var det här! Har sovit (det var en klar överdrift) bredvid en liten kamin inatt. Varm och orolig har liten varit stora delar av natten. Tjejen är betydligt piggare nu, rentav rastlös.

Vi ska ge oss ut på en promenad och kolla efter en hjälm till Hampus. I julklapp fick han skridskor och dessa måste ju såklart invigas snarast möjligt men inte utan hjälm på huvudet!
Kanske borde jag gå ut i förrådet och känna lite på mina grillor, behöver antagligen slipas men orkar jag släpa på dom nu?!

Första året vi bodde här satt jag vid den här tiden och pratade med mamma i telefon. Jag nämnde för henne att mina grannar var väldigt heta med att få ut soptunnorna till gatan. Jag trodde att de kanske var så fulla, tunga och stank illa att det var därför var och varannan granne flera dagar innan hämtningsdagen ställt ut tunnorna. Men sa mamma det är väl så att sopbilen kommer innan nyår pga röda dagar. Oj kan de göra så sa jag och hastade ut med vår gröna fuling. Jag hann knappt in igen så kom sopbilen farande. 
Efter den julen/nyåret så kollar jag noga upp alla ändringsdagar i sophämtningen. Vad gör man om man missar en tömning? Finnpajsarn du kanske vet???

2 kommentarer:

Malin sa...

Mickes kompis A lastade in sin fulla tunna i kombin och åkte till tippen, jag rekomenderar att hyra släpkärra :-)

Finnpajsaren sa...

Japp, jag vet!
Man ställer en extra sopsäck bredvid tunnan = 80 kr extra.
Eller så begär man extra hämtning = 170 kr.
Eller så har man en gammal farbror i huset bredvid som är på sjukan men fortfarande har sophämtning...