lördag 29 juli 2017

Bergslagsleden, Etapp 17 och Etapp 16
Syster yster och jag har gjort vår första riktiga vandring med övernattning. Vi har ett tag pratat om att vandra Bergslagsleden. Så nu tog vi ta i det. Vi började bakifrån med den sista etappen, etapp 17. Vi knatade på och efter 3 timmar och 20 minuter var vi framme vid etappmålet Tivedstorp. Det var skönt att lägga sig i gräset och vila. Vi tryckte nötter och vatten. Glada och nöjda över att vara i mål.
Efter ett tag sansade vi oss och började se oss om efter lämpliga träd att hänga hammockarna i. Vi hittade inga bra träd så vi bestämde oss för att tjuvstarta etapp 16. Vi gick på i ca 1 timme och slog läger vid Stålvattnet. Vi hängde hammockarna, badade i sjön och startade spritköket. Vi lagade tomatsoppa, till det hade vi krutonger och vin. En kopp kaffe slank också ner.

Jag kunde inte somna. Sov dåligt. Var tvungen att hoppa ut mitt i natten för att kissa. Morgon blev det iallafall. Vi åt gröt och drack kaffe. Lägret packades snart ihop. Klockan 8:45 startade vi vår vandring dag 2.

Etapp 16 var lite snällare, inte så branta uppförsbackar och en hel del vägsträckor. Vi hade lite ömma tår och stela ben. Mycket glada klev vi in i Gråmon efter 2 timmar och 40 minuter.

Nästa vandring är i planeringsstadiet. Blodad tand.

Inga kommentarer: