lördag 7 april 2012

påskafton

Tidig frukost idag. Påskharen hade ju varit här under natten och jag hade bokat innebandy 8.30 så vi var tvungna att hinna jaga rätt på påskäggen innan dess.
I frukosten hittade vi bokstavskex i kanelen, i skinkförpackningen och på lampan. Ett kex slank obemärkt ner i Hampus mage ihop med smörgåsen. Trots förlusten av S kom vi fram till POST (låda). Snabba vesslor pep ut och hittade varsitt brev med en första ledtråd och jakten var igång. Hampus fann sitt stora ägg i bilen och Elviras låg i tvättmaskinen. Ninjagogubbe och barbiedocka och yttepyttelite godis. Elvira målades till påskakärring medan Hampus vägrade. Ganska skönt tycker jag...pinigt med tiggande barn. Och ja det står jag för! Elvira fick gå till grannen med ett brev och i utbyte kom grannen hit med ett brev. Jag bjuder gärna små påskutklädda barn på lite godis men vill helst inte att mina egna springer runt.
Vi har käkat påsklunch hos farmor och farfar tillsammans med farbror M och hans M. Elvira klagade på huvudvärk och kändes lite varm. Tänkte inte så mycket på det. Senare när vi var hemma så konstaterades feber och då slog det mig: Vattkoppor. En okulärbesiktning genomfördes och ett 10-tal utslag hittades. Nu har E bytt luft med H så att han också ska få koppor. Han vet nog inte riktigt vad det innebär (inte jag heller men jag är glad att vi har fått dem)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir klådan olidlig har jag tavegyl hemma
som lindrar så behöver ni inte ringa VC.
Anna Garp

Hanna sa...

Ja än så länge kliar de ju inte. Tack för erbjudandet!