tisdag 6 april 2010

härligt att bo i hus med renoveringsbehov

Gårdagen innebar en del bra trots att vädret var det sämsta tänkbara efter vår soliga och varma helg. Snön yrde ner utanför fönstren. Hampus suckade och frågade om det skulle bli vinter igen.
Bosse och jag rensade lite mer i garderoberna. Vinterkläder tvättades och hängdes undan. Vi besökte byggvaruhus för att få uterumsinspiration. Kom hem med inspiration till nya innerdörrar! Oops så det kan bli. Vi har så där "snyggbruna" fejkade gabondörrar, jag kan lova att vi pratat om att byta/måla dom i sisådär 5,5 år (alltsedan vi flyttade in...) Men hallå nu måste jag nog redigera mig, vi har bott här i 4,5 år. Inget annat!
Imorgon kommer bästaste snickarna hit för att diskutera bygget. Ska bli skönt att få reda ut lite mått och kanske få ner en enkel ritning på papper. Hoppas, hoppas att det kan flyta på...

Efter jobbet idag sågade jag ner ett halvt träd i trädgården. Ett genomruttet som hotade med att släppa stora sunkiga grenar i huvudet på små sandlådelekande barn och det vill jag ju inte. I trädgården pågår fler projekt...granen ska sågas itu och dumpas, humlen klippas ner och grävas upp, altanen ska rivas ner och fraktas bort. Rabatter ska tas om hand. Grunden på huset ska målas. Staketet ska tvättas. Resten av trädet ska sågas ner och kanske, kanske ska ett nytt inhandlas. Jo det får nog bli så, barnbarnsbarnen kanske kan sitta i skuggan av det och leka i sanden!

2 kommentarer:

Malin sa...

Vi har ungefär samma längd på listan. Lägg till all snöskottning som just är avklarad så kanske lägenhet inte är så dumt iaf...

Hanna sa...

Mmmm det finns ju jättefina lägenheter!