fredag 18 december 2009

redan fredag

Började dagen med att kliva ur sängen sjukt tidigt, 05.00. Fick sedan en uppfriskande promenad till jobbet. Kallt som tusan i början och svettigt mot slutet. På jobbet har jag bara lallat runt och myst ikapp med barnen. Känns i atmosfären att det alldeles snart är jullov. Vi Kumla kommun är väl typ ensamma om att ha skoldag på måndag. Hel skoldag dessutom. Efter lunch var vi ute och åkte pulka, fikade och lekte. Närmare två timmar blev det för mig. Skönt.

Eftersom det äntligen kommit snö passade jag på att hämta barnen med pulka. Hade funkat bättre om cykelbanan inte varit grusad med så vasst grus. Stackars pulka och stackars mamma som fick pulsa i djup snö efter att pulkan fått rephål i botten. Väl hemma fortsatte vi vara ute. Vi pysslade i ordning en hel arme med blivande islyktor och ett litet fiffigt trädpynt. Hoppas kunna visa bilder imorgon.

Ikväll hände det något som inte händer så ofta. Bosse fixade mat. Jag kollade Bolibompa och nattade barn. Han grejade i köket. Extra gott att sätta sig vid mysigt dukat bord och äta god mat.

2 kommentarer:

Malin sa...

Här hjälpte M till med maten, han skar fläskfilen, som skulle helstekas och fyllas, i tunna skivor... Najs! Det är dessutom inte första gången, GRRR!!!

Lösvirkesbyggarna sa...

Nejdå, ni är inte ensamma! Hos oss har vi hel skoldag måndag och avslutning tisdag...
Snacka om att måndag blir en klämdag för allsköns påhittade aktiviteter för att få dagen att gå för våra trötta tonåringar! : )
Kram Anna