lördag 29 augusti 2009

loppis

Idag har jag och syster besökt sex loppisar och passerat en som såg stängd ut.
Tur att vi började dagen med att ta ut stålars!
Jag brukar vara skitmesig och knappt våga titta på några sunkiga äckliga grejer eftersom säljaren då tror att jag tycker att denne säljer just äckliga, trasiga loppisgrejer. Men idag förstår ni har jag till och med pratat med en och annan försäljare, kan ju bero på att de trasiga, äckliga, ingrodda grejerna låg gömda i stora lådor liksom lite under borden. Ja så var det antagligen. På första stället köpte jag fikabordet, ett litet vitt sött bord med en låda. Perfekt som litet skrivbord på ett barnrum. Jag hade en god portion tur som hann bestämma mig 1/10 sekund före syster. Som ni förstår fylldes bilen med diverse innan vi fortsatte mot loppistäta Laxå. När vi passerade infarten till Vretstorp bestämde vi oss för att besöka även den loppisen så det blev bredställ av motorvägen. Där fyndade jag en dockvagn till Elvira. Lycka!
I Laxåtrakten sprang vi in, igenom och ut på flertalet loppisar. Bästa (billigaste) var kyrkans i Röfors. En kakform och en silverbricka för 8 kr och gratis fika på det. Svårslaget. Nähä var det inte en silverbricka? Vad får dig att tro det?

Eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat i garaget. Skrapa färg är skoj. Varmluftspistol i ena handen och stämjärn i den andra. Nu är bordet spacklat. Spännande att se hur det ser ut i dagsljus. Vi borde byta ut belysningen i garaget.

Ann-Sofie: Nästa år vill jag ha ett bord! Eller kör du 2 ggr/år nu när det gick så bra?

2 kommentarer:

Pz2 sa...

Tack för besöket. Det blir loppis nästa år igen men det är lite svårt att få till det på våren eftersom maskinhallen är fylld med husvagnar, båtar och annat... vi får se när de hämtar ut sina grejor om det blir en eller två nästa år... Hur som helst är du hjärtligt välkommen och jag kommer att skicka en inbjudan till dig=)

Malin sa...

Får jag dela loppisbord med dig då, om jag törs?
Skrattade gott när jag läste om fikabordsinköpet och bredstället. Typ sant, jag vet!