onsdag 24 december 2008

magi

Dagen började redan igår med att vi ställde ut gröt till tomten. En stor portion risgrynsgröt placerades på trappen bredvid en lykta. Nu skulle nog tomten hitta hit. När Hampus for upp vid femsnåret imorse hittade han en massa klappar under den tända granen, jag kom ner lagom som han var helt lyrisk över ett litet rött paket. Han var nog rätt trött för han följde med upp och somnade om utan problem. När vi ett par timmar senare tassade ut på trappen för att kolla gröten möttes vi av SNÖ och en tom tallrik. Utanför Hampus dörr hittade vi paket från tomten. Det måste ju absolut vara så att tomten tyckte att Hampus skulle få öppna dessa nu på direkten. Sagt och gjort. Hampus blev då lycklig ägare till en Laughtop, en liten leksaksdator som ska lära ut bokstäver. Han har på värsta mamma/pappavis suttit med denna i knät mest hela dagen. 


Sedan dröjde det till tidig eftermiddag innan det var dags för fler klappar. När vi satt oss tillrätta i sofforna för att kolla på Kalle så knackade det på dörren. Jag (mamma) trodde att Hampus skulle bli rädd för tomten men icke. Han tog emot sina klappar och tackade och pratade. Tomten (tomtemor!?) fick ingen kram av Hampus men fick en stund ha Elvira i knät. Elvira sa ingenting utan spanade nyfiket in tomtens glasögon och vita skägg.


Visst är den underbar denna dag, denna magiska dag som vi kallar julafton. Eftersom vi har fler att fira med så kommer vi även imorgon och dagen efter det ha julkul att se fram emot.

Inga kommentarer: