lördag 13 december 2008

förberedelser

Påminn mig om ett år att jag kan strunta i pepparkakshuset!
Brända fingrar. Bränd stekpanna. Trasig skorsten. Kladdigt socker. Otroligt kladdig glasyr. Havererat tak. Till sist fick limpistolen rycka in och då gick det bättre. Nu står huset där och ser mysigt ut med pudersnö på taket. 
 

Gran har inhandlats och klätts nu ikväll. Jag är mycket nöjd, den är sååååå fin! Spännande att se vad Hampus säger imorgon. Förr i tiden tog vi alltid in granen dagen innan julafton eller på sin höjd två dagar innan. Men sedan jag upptäckt den ståtliga kungsgranen (som mycket sällan fäller ett barr) så vill jag hinna njuta av den innan den åker ut runt nyår.

Idag kom älskade syster med familj hem från Thailand. 
Skönt att ha dom på hemmaplan igen :-)
Tack för födelsedagspresenten!

6 kommentarer:

Malin sa...

Hemma! Åh vad avis jag är på granen, skulle också vilja ha den klar. Vi ska kanske ut och hämta en idag.

Ann-Sofie sa...

Vi ska bygga pepparkakshus i dag är det tänkt...

Sara sa...

Sätt aldrig, aldrig ihop ett pepparkakshus med smält socker! Det är ju livsfarligt! Blanda riktigt tjock (den ska nästan vara skivbar) glasyr och limma ihop det med. Enkelt och smidigt! Pynta alla sidorna innan de sätts ihop och ta taket när det är på plats. Busenkelt!
Nu när ni tagit in granen vill inte vi komma och leka...

Kram Sara

Hanna sa...

Busenkelt...hmm jag vet inte eventuellt blir det ytterligare försök nästa år. Granen är väl en allergivänlig(are) variant, men annars kan väl vi komma till er och leka. jag tar med krypet!
Ann-Sofie läs Saras expertråd! Kolla in hennes hus på familjenfastberg.
Kram på er!

Camilla sa...

Hej Hanna!
Du såg väll hur mitt första hus blev. visserligen inga brända fingrar men ett havererat hus och ett som änsålänge ser fint ut.
fin gran. Kanske skulle införskaffa en sån i år.
Kram Camilla

Finnpajsaren sa...

Den ser fin ut (från den vinkeln iaf hehe). Jag har ALDRIG gjort nåt hus. Kanske kanske nästa år. Jag ska sätta ljusen i vår (nya plast)gran idag! Er var verkligen ståtlig. Kram kram.